03102015 (4).JPG

Aurinko oli noussut jo melko korkealla ja kuu kuitenkin möllötti vielä taivaalla. Lauantaiaamu oli saanut ihmiset ajoissa kauppaan. Masymasin pihassa oli jo monta autoa. Tipsuille piti hakea viikonlopuksi ruokaa. Olisi varmaan syytä kirjoittaa kauppalista valmiiksi kotona. Koriin tulee kerättyä aina liikaa kannettavaa. Kovasti kaipaan jo reppua, jonka muistaakseni sujautin autoon. Toivottavasti! Paljon jäi pakkaamatta tuikitarpeellista.

03102015 (2).JPG

Tänään oli sovittu käynti San Joaniin. Viime talvena sain Wi-fin kautta käyttää leipurin nettiyhteyttä. Nyt on matka pidentynyt hieman ja on monta paksua betoniseinää välissä. On hankittava oma nettiyhteys. Mervi oli tulkkina mukana. Tällä kielitaidolla ei tilauksen hienosäätö olisi onnistunut. Movistarilta löytyikin edullinen paketti, johon sisältyi myös espanjalainen puhelinnumero. Meni mummolla elämä taas hipaisupuhelimen opettelemiseksi. Myyjä lupaili, että kaapelityöt saattavat onnistua tulevalla viikolla. Sitä ennen ei netti pelitä.

07102015 (2).JPG

Viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai-iltaan oli ystävien kanssa puuhastelua. Tuula lahjoitti rahapuun ja painava kasvi tulikin kevyesti kolmipyöräisillä ostoskärryillä neljänteen kerrokseen terassille asti. Tascan ovensuussa istuin muutaman tunnin ja väänsin englantia Markin, Paulin ja Kikon kanssa. Anan ja nuoremman espanjalaisnaisen kanssa vaihdettiin kuulumisia paikallisella kielellä. Se on sellaista vielä asteella "mitä kuuluu, oikein hyvää, entä sinulle, milloin tulit, tipsujen iät ja nimet jne" -keskustelua. Sanavarasto varmaan karttuu kevättä kohti.

Sunnuntain hommiin saattaa verottaja jo puuttua. Kahden tipsun pesu ja puunaus, jonka jälkeen yllättävä iltapäivä campolla. Makitat saivat kyytiä ja lavat uusia välipuita. Varsin vauhdikas ja moni-ilmeinen viikonloppu on siis takana. Tipsut tietenkin joka menossa mukana.

03102015 (1).JPG