22102015%20%283%29.jpg

Prohibido el paso eli jalankulku kielletty. Tämän nyt tajuaa, kun portit on edessä ja maassa näkyy ylhäältä tippuneita lohkareita. Autolla ajaminen onkin sitten jo toinen juttu. Liikenneympyrässä on kaksi kaistaa. Jos satut olemaan ulommaisella kaistalla, niin taatusti joku suikkaa vauhdilla edestäsi seuraavasta rampista ulos. Siinä ei pahemmin asiasta etukäteen varoitella. Ympyrässä ajavalla on kuitenkin etuajo-oikeus kuten Suomessakin.

Ympyröistä saimmekin oikein korkeakoulun, kun etsimme tien 332 varrelta Renaultin liikettä, jonka kohdalta piti kääntyä kohti isoa rakennustarvikemyymälää. Kolmannessa ympyrässä kierrettiin parikin kertaa, mutta Renaultin mainosta ei näkynyt missään. Hondaa, Suzukia ja muita härveleitä näytti olevan kulmakaupassa tarjolla. Siis eteenpäin. Kaksi kertaa piti käydä Plaza Marin liikenneympyrässä saakka kääntymässä. Paluumatkalla huomasin isolla nimen Renault. Sitä vain oli menosuunnassa mahdotonta nähdä matalasta pakettiautosta ja olisi vielä pitänyt osata nousta oikeasta rampista ylös. Renaultin liike oli vasta sillan takana.

Selvisimme vihdoin Leroimerlinin pihaan ja noutopihakin löytyi aika helposti. Entrada ja Salida menevät minulta vielä sekaisin. Toisen auton perässä oli helppo suunnistaa. Nyt kun vielä ne rännit löytäisi. Hyppäsin ulos autosta myyjän kohdalla ja sanojen lisäksi näytin piirrostani. Eihän tässä tarvitse ollenkaan hävetä taitojaan, kun myyjä tajusi heti mistä oli kyse. Kiinnikkeitä vielä kysyin ja samasta paikasta kuulemma löytyvät. Pitihän myyjä vielä etsiä niiden kiinnikkeiden takia uudelleen auttamaan. Ensi maanantaina tai tiistaina tulee puuttuvia osia lisää. Päätettiin palata takaisin keskiviikkona tai torstaina. Viisasta ehkä täällä manaña-maassa.

Sain opastuksen Muxamelin autonpesupaikalle. Kuljettaja laittoi euron kolikon sisään ja tarvittavan määrän vettä huuhdellakseen auton ulkopuolelta. Imuri toimi myös euron kolikolla. Näiden jälkeen oli allas, josta sai vettä auton pyyhkimiseen sisältä. Kätevä paikka. Missäpä täällä muualla puhdistaisi autoaan. Eikä ole hinnassakaan moitteen varaa!

Bonalban kylän kahvilaan meno olikin sitten hieman hakusessa. Seuraavan liikenneympyrän kautta uusi yritys. Ne liikenneympyrät eivät sitten olekaan lähellä, kun pitäisi palata takaisin johonkin ohiajamaansa paikkaan. Vastaantulevan kaistan välissä on yhtenäinen viiva, joka merkitsee, että älä tässä edes unta nää kääntymisestä. Tuosta ongelmasta selvittiin kuitenkin melko helposti. Bonalbassa on isot tomaattiviljemät. Jos ostat espanjalaisia tomaatteja Suomessa, saatat löytää Bonalban nimen lähtöpaikkana. Golf-kentänkin vierestä ajettiin ja niitä kuulemma Alicantessa piisaa. Lentokentällä näkeekin usein golfareita erikoismatkatavaroineen.

23102015.jpg

Eilen hyppäsin jälleen kamujen kyytiin. Suunnistimme kohti Sant Joania. Kahvilassa oli mielenkiintoinen akvaario. Tummia kiviä oli koholla pohjassa ja punasävyiset kalat uiskentilivat ilman lasikattoa. Tuo isoin vaalea taisi olla 30 cm mittainen. Kalojen ruoka-aika oli varmaan lähellä tai sitten kaipasivat vain rapsutuksia. Ne nimittäin siirtyivät paikasta toiseen minun liikkeitteni mukaan.

Uudet kattotiilet on paikallaan ja sementtiä on lisää seinässäkin. Posti tulee nyt omaan laatikkooni. Parille taululle on löytynyt paikka ja työtila sai nauhaverhon oven suojaksi. Toisen sängyn olen luvannut hyvään tarkoitukseen. Tilalle tulee sohva. Keittiön kaapeista lähti suurin osa laseista. En ole Wishkyä ajatellut hetikohta juoda. Syvät lautaset vaihdoin uusin, sirompiin. Vanhat lähtevät samaan osoitteeseen mihin sänkykin on menossa. Olkkariin etsin pientä pyöreää pöytää. Vanha pöytä vie liikaa tilaa. Sitä voi joku muu kipeämmin tarvita. Postilaatikkokin on kadun varrella. Monta asiaa on edennyt tämänkin viikon aikana. Muutama uusi espanjalainen sanakin on jäänyt mieleen asioita hoitaessa. Ääntäminenkin alkaa vähitellen sujua. C-kirjain iin ja een edessä vie jo kielen englannin kielen th-asentoon. Ehkä joskus?

21102015.jpg

15102015.jpg

Tämä on joka-aamuinen näky aamulenkin alkupäästä. Jijonan autoliike on edessä ja ylhäällä vuorenkupeessa on linnoitukselle menevä kävelypolku. Oikean kulman taakse jää seimialue, jonka rakentamista mielenkiinnolla jälleen odotan. Reilun kuukauden päästä kaupungin nuoret työmiehet alkavat taas kuljettaa ihmishahmoja paikalle. Emma ja Wilma pistävät lenkillä välillä nelijarrun päälle. Tällä kertaa ne halusivat istua hetken portailla. Mikäs kiire meillä! Ja jos on kiire, niin silloin ainakin lenkillä vetkutellaan. Niin tipsujen tapaista.

22102015%20%281%29.jpg

Viikko on ollut täynnä yhteisiä hetkiä kavereitten kanssa. Siinä sivussa on hoitunut monen monta käytännön asiaa. Juttelut kadulla ja tilanteiden nopea vaihtuminen saavat välillä unohtamaan, mitä piti seuraavaksi tehdä. Hyvä etten jäänyt ilman saunaa. Unohdin totaalisesti puolituntia sitten sovitun ajan. Olin aamusella huokaissut, että voi kun pääsisin saunaan. Tilaisuus tarjottiin kuin yläkerrasta. Parvekkeelta.

Olipa mukava istua leppoisissa saunan löylyissä. Harmi vaan, kun tätä ei voi tavaksi ottaa.