MummonKiireet.jpg

Hyvä, että olen muutosta selvinnyt, kun jo alkoivat matkavalmistelut. Joka päivälle löytyy jotain tekemistä ja menemistä. Oma huolto, auton huolto, lähtevien tavaroitten listaaminen ja kuvaaminen. Kaikkea en osaa edes vielä hahmottaa, mitä Jijonassa talven aikana tarvitsen. Lämmintä vaatetta siellä on jo viime talvelta monta laatikollista odottamassa.

Paku%20%282%29.jpg

Paku%20%281%29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paku on jo korjattuna ja huollettuna valmiina pihassa. Ai miten niin valmiina! Takaosa on täynnä kuin Turusen pyssy. Alimmaisena on koirien lentoboxi ja lähes tyhjiä laatikoita loppumuutosta. Muutamassa laatikossa on myyntitavaraa  edelleen vietäväksi seuraavaan paikkaan. Miten minä aina hyydyn, kun on kysymyksessä auton purkaminen? Tässä se on suurin savotta edessä! Lupaan, Jyrki, että matkaan lähtevät tavarat on kuljettajaystävällisemmin pakattuina tuhansien kilometrien reissua varten.

Auton osalta tuli uusia asioita hoidettavaksi. Green Card vakuutusyhtiöstä ja Autoliiton leimaaman valtakirjan hankkiminen, koska en ole itse matkassa mukana. Eipä pakuni etupenkkien taakse paljoa tavaraa mahtuisikaan, jos tipsut matkustaisivat Euroopan halki autossa omassa lentoboxissaan. Siis me tytöt lennetään.

Kuvien ottamisen olen jo aloittanut. Löysin Jijonan asunnon nykyiseen makkaritilaan oivat työpöydät. Kolme kappaletta yhteishintaan 40 e Lidlistä. Ovat hyvänä tukena muutaman muun tavaran kuljetuksessa. Ei tarvitse turhia pahveja raahata perillä hävitettäväksi. Pehmusteeksi voin laittaa vaikkapa vanua tai räsymattoja. Jälkimmäisiä ei Espanjassa myydä. Olisipa hyvä sauma jollekin kutojalle: Kangaspuut koneeseen ja opettamaan matonkutomisen saloja paikallisille.

Ty%C3%B6p%C3%B6yd%C3%A4tJijonaan.jpg

Pakkaamista on nyt helpompi tehdä, kun tiedän Jijonan kaupat ja myytävät tarvikkeet. Kunnon kangaskauppaa en viime talvena löytänyt koko kaupungista. Lankoja, nauhoja ja nappeja oli markkinoilla myynnissä, mutta niitäkin on omasta takaa sen verran, että kannattaa varata matkaan mukaan. Ompelukoneen pakkaan autoon. Jää vielä Suomeen kesää varten toinen. Mikro sanoi yhteistyösopimuksen irti. Onneksi tässä vaiheessa. Olisin senkin tuonne autoon kuitenkin sullonut.

LankojaL%C3%A4%C3%A4kkeit%C3%A4.jpg

Langat ovat migreenilääkkeitten kanssa sulassa sovussa odottamassa kelmutusta. Migreeniin ei etelässä toivottavasti tänä talvena aihetta löydy. Jijonassa ei tarvitse juosta kellon kanssa kilpaa. Mañana saattaa kyllä tuottaa pulmia meikäläiselle, joka on tottunut hoitamaan käytännön asiat mahdollisimman pian alta pois. Kiire menee ohitse, kun hetken istuu. Siestalla on hieman sama vaikutus. Ehkä nyt on aikaa opetella paikalliseen rytmiin. Yökyöpeli jo osaan olla.

Kiirettä on pitänyt, eikä ihan hetkeen vielä hellitä. Matkavalmistelut ovat kuitenkin jo hyvällä mallilla. Kohta se on Jijonan kämppäkin tupaten täynnä tavaraa!