Katu täyttyy askelista, mutta meikätytön sauna lähtevistä.

Kymmenen päivää on jäljellä lähtöön! Miten selviän tästä kaikesta? Miten muistan kaiken, mitä pitäisi muistaa? Tuleeko kaikki tarvittava mukaan? Hyvä ystäväni kommentoi, että onko sinun kaikki tarpeellinen otettava edes mukaan. Tuohon kysymykseen vastaaminen onkin jo aivan toisen tarinan arvoinen.

Viime perjantaina tein päätöksen. En selviä tästä lähtöhässäkästä ellen sauno nyt ja rauhoita saunaa sitten reiluksi viikoksi autoon pakattavia tavaroita varten. Saanhan nauttia saunan lämmöstä sitten vielä parina iltana. Saunafriikki en ollenkaan olekaan ja sen puute on korvattava Jijonassa suihkulla koko talven. Suomalaisilla kamuilla on sauna asunnossaan ja pieni toive on joskus päästä leppoisiin löylyihin.

SaunaOnLastattu092015.JPG

Tänään olen tyhjentänyt autoa. Homma ei ollut niin suuri kuin olin kuvitellut. Kaikki asiat tuntuvat etukäteen käsittämättömän valtavilta. Suurin osa allaolevista laatikoista oli tyhjää täynnä. Ongelmia tuotti vielä se, että mitä otan ja mitä vien suoraan roskikseen. Onneksi tuo roskis on ihan kotikulmilla. Nyt pitäisi osata ajatella muutama vuosi eteenpäin tulevaisuuteen. Kunpa olisi se kristallipallo!

Ensi viikko tuo tullessaan auton takaosan tilavuuden todellisuuden. Mahtuvatko kaikki pakatut tavarat matkaan? Mitä pystyn pienessä hetkessä karsimaan? Tosi helppoa tämä toiseen maahan lähtö! Mitä tarvitsen tulevaa talvea varten? Tämähän on kuin aiemmin työssäni tekemää vuosibudjettia seuraavalle vuodelle.

Ystäväpariskunta poikkesi luonani ja huokasin, että tuokin pitäisi saada vielä purettua ja tungettua mukaan. Kuntoilulaite Abtronic Tvist odottaa takapihalla lähtöään Jijonaan. "Mitä hullua! Siellähän on se oiva paikka kuntolaitteineen uoman varrella. Todella hyvät ja monipuoliset laitteet. Saat tuon vempainen tilalle monta muuta tavaraa mahtumaan autoon." No niin, mikään ei ole niin viisas kuin mies! Aloitan siis kuntoilun heti syksyllä Jijonan ilmaisilla laitteilla. Koskaan en ole niissä laitteissa nähnyt ketään. Ei siis mitään hikistä kuntosalia, vaan raittiissa ulkoilmassa ja tipsulenkin ohessa.

16122014 (3).jpg

Yksi matkalaukku on jo valmiina, se anoppi, ja toinen on vielä ladattava täyteen lentoa varten. Tipsujen boxin suhteenkaan ei ole ongelmaa. Lentokenttäkuljetus Helsinkiin on toistaiseksi avoin. Elämä on yhtä arvoitusta. Seikkailua ja sellaisena elämisen arvoista.

Pakkaspakolaisena Espanjaan!